Radu Mazăre: Traian Băsescu își apără milionarii din port

Radu Mazăre: Traian Băsescu își apără milionarii din port
Publicat: 09/05/2014, 17:43
Actualizat: 29/07/2014, 17:33

Primarul Constanței, Radu Mazăre, spune că „milionarii care-l susțin pe Băsescu plătesc zero bani la stat”.

„Eu v-am spus de la bun început că Băsescu își apără milionarii din port. El spunea că s-ar putea ca Mazăre, și nu e Mazăre, e Consiliul Local și Primăria, că Mazăre nu e veșnic, îi era teamă că o să se asocieze cu Fondul Proprietatea și va deveni majoritar acolo împotriva statului. De fapt, cred că temerea lui este că Mazăre o să se asocieze cu americanii de la Fondul Proprietatea, că niște americani administrează Fondul Proprietatea și că vor obține mai mult profit pentru Primărie și pentru privat, nu cum este acum când milionarii care-l susțin pe Băsescu plătesc zero bani la stat”, a declarat, vineri, Radu Mazăre.

El a susținut că este interesat de creșterea profitului portului, iar banii care revin municipalității să fie folosiți pentru a subvenționa încălzirea.

„Mazăre este interesat, într-adevăr ca și cei de la Fondul Proprietatea, ca portul să scoată un profit mai mare și banii care vin la Primărie să crească subvenția la căldură. Ăsta e interesul lui Mazăre, al lui Băsescu este ca milionarii din port să plătească cât mai puțin la stat, așa cum au plătit în ultimii 20 de ani. (…) Frica lui Băsescu este că milionarii în euro, miliardarii din port, o să piardă privilegiile și banii pe care i-au adunat timp de 20 de ani și cu care l-au și susținut în campanie”, a menționat Radu Mazăre.

Primarul a fost prezent, vineri, la Clubul Persoanelor cu Handicap din zona Tomis III, unde a premiat câștigătorii unei competiții de darts și a stat de vorbă cu participanții la un concurs de rummy.
Președintele Traian Băsescu a declarat, joi, că „ultima aventură pe care se pregătește să o livreze premierul Ponta” este o hotărâre de Guvern de transfer al unui pachet de acțiuni ale Portului Constanța către Primăria condusă de Radu Mazăre, calificând demersul drept o „o ilegalitate majoră”.
El s-a referit la „transferul unui pachet de acțiuni către Primăria Constanța, în așa fel încât statul să piardă pachetul majoritar”, în condițiile în care în momentul de față statul deține 60% din aceste acțiuni, Consiliul Local 20%, iar Fondul Proprietatea alte 20%.
„Prin proiectul unei Hotărâri de Guvern care este trimisă spre avizare, Victor Viorel vrea să transfere către clanul de la malul mării 13% din acțiunile statului, ceea ce înseamnă că domnul Mazăre va deține 33% din acțiuni, Fondul Proprietatea 20%, iar statul român pierde pachetul majoritar ajungând la 47%. Acest lucru este interzis de legislația în vigoare”, a comentat șeful statului.

El a spus că Portul Constanța este declarat de mai multe acte nomative ca fiind infrastructură strategică, iar în legislația care reglementează activitatea regiilor se specifică faptul că nu există transfer gratuit de acțiuni și nu se poate pierde pachetul majoritar de 51%.

„Nu pot să fac apel la premier, pentru că în marasmul decizonal în care se află în legătură cu interesul statului român, cu certitudine în mintea lui vor prevala interesele și amenințările lui Radu Mazăre”, a spus Băsescu.
Președintele a anunțat că face apel la toți cei care trebuie să avizeze această hotărâre. „Nu luați ca pe o amenințare, îi atenționez că foarte probabil vor trebui să răspundă în fața legii, riscul este foarte mare”, a mai declarat Băsescu, precizând că Fondul Proprietatea poate oricând să vândă cele 20 de procente sau să facă o alianță cu Radu Mazăre și să pună statul român în dificultate, atunci când are de derulat operațiuni de securitatea națională prin Portul Constanța.

El a mai spus că face un avertisment public la adresa celor care vot fi împinși să semneze și să dea avize, fie că e vorba de Ministerul Justiției, de Ministerul Transporturilor sau Mnisterul Economiei și a adăugat că se va face jocul semnării de către secretarii de stat, miniștrii fiind plecați sau neavând timp să semneze.
„Ilegalitatea este majoră și sfatul meu către cei care vor fi împunși să semneze și să avizeze această hotărâre este să nu o semneze. Eventual să îl lase pe Victor Viorel să o semneze singur”, a spus, în încheiere, președintele Băsescu.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Israelul își pregătește răzbunarea pentru Iran: ce ținte sunt luate în vizor și când poate...
Autopsia Mariei Campai, ucisă de un tânăr de 17 ani din Italia, i-a uluit total...
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
„Azi dimineață m-am trezit cu un mesaj”. Capcana întinsă cu dibăcie de hackeri care îi...
Paul este motociclistul care a murit nevinovat la 18 ani, după ce a fost lovit...
O erupție uriașă din clasa X a lansat o furtună solară masivă spre Pământ: Aurore...
Explozie apocaliptică în Ucraina. Bloggerii militari ruși spun că este „tatăl tuturor bombelor”
Presupusul iubit al Simonei Halep cere statului român banii pe 40 de apartamente! Dorin Mateiu...
Voucherele de alimente vor fi încărcate cu BANI. Ministrul Câciu a făcut anunțul OFICIAL! Cine...
Carnea de porc se scumpește deja: prețurile ating apogeul de Crăciun. Cât costă muşchiuleţul de...
Cioban omorât în bătaie de patronul stânei la care lucra! Ucigașul din Buzău și-a lovit...
Cine este bărbatul care și-a pierdut viața în accidentul de pe A1. Era șofer de...
Unde va fi înmormântat Irinel Columbeanu. Dezvăluiri făcute de patronul azilului
Michael Schumacher, prima apariție după 11 ani. A participat la nunta fiicei
Ultimele sondaje pentru cursa de la Casa Albă: Cine conduce la nivel naţional
Întrebare de ȘCOALĂ primară! De ce cad frunzele toamna?
Anvelopele care devin obligatorii în România. Toți șoferii trebuie să circule cu ele
Oana Roman, jignită fără precedent. Marius Elisei și-a ieșit din fire
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am...
"Ne îndreptăm spre Al Treilea Război Mondial". Avertismentul sumbru al unui fost lider mondial
Ce mesaj a postat Medana Oprea pe rețelele de socializare: "La fel este și situația...
În această seară, de la ora 20:00, premiera serialului „Inimă rebelă”, la Kanal D –...
BANCUL ZILEI. Bulă face dragoste cu o tipă pe întuneric: - Ce nesimţit eşti!
António Guterres, secretarul general al ONU, declarat „persona non grata” de guvernul israelian